Energirenovering

At renovere dit hus for at opnå energisparende forbedringer kan for alvor mærkes på pengepungen.

I det følgende har vi eksemplificeret, hvad man kan gøre i forbindelse med energirenovering, og vi tager i eksemplet udgangspunkt i et typisk parcelhus fra 1970’erne.

Energirenovering af dit hus

Plottet er at vise, hvor mange penge, man rent faktisk kan spare ved at energirenovere, og i eksemplet vil det senere vise sig, at man spare helt op til 70 % på energien.

Se her, hvordan det kan lade sig gøre:

Der er i eksemplet lavet forbedringer på disse ting:

Isolering af facade, fundament og loft
Renovering af dele af taget
Renovering og udskiftning af vinduer og udvendige døre
Udskiftning af gasfyr
Installation af ventilationsanlæg

Disse forbedringer fører til en bedre økonomi, hvilket ses i nedenstående skema, der sammenligner forbruget i huset før og efter energirenoveringen:

Før energirenoveringen lå det årlige varmeforbrug i huset på ca. 233 kWh pr. m2. Det svarer til en regning på ca. 30.000 kr. årligt.

Se her, hvor stor forskellen er, efter energirenoveringen:

Energiforbrug
Energienheder Kroner Resultat af blowedoortest
Før Ca. 233 kWh/m2 Ca. 30.000 kr. 8 l/sek/m2
Forventet 90 kWh/m2 Ca. 10.000 kr. 1,5 l/sek/m2

Det ses altså her, hvor meget man kan spare ved at udføre de førnævnte energirenoveringer, og de ca. 20.000 kr., der spares årligt, kan bruges til at betale afdrag, hvis du har optaget lån for at finansiere energirenoveringen. Besparelsen på energien gør altså, at du kan tilbagebetale lånet og på lidt længere sigt, når lånet er tilbagebetalt, bliver det til penge lige ned i foret.

Efter renoveringen er huset også blevet mere behageligt at opholde sig i. Varmeregningen er faldet fra 30.000 kr. pr. år til nu kun 10.000 kr., og luftskiftet i huset foregår nu automatisk via. ventilationssystem.

Husets forsyningsanlæg baserer sig stadig på gas, men i et nyere og mere effektivt anlæg. Der suppleres i eksemplet desuden med en brændeovn.

Yderligere perspektiver i forbindelse med energirenovering:
Det ovenstående eksempel godtgør ikke kun, at det er godt for den private økonomi at energirenovere sin ejendom, men i det hele taget for hele samfundet. For fra politisk side bliver der gjort meget for at forbedre miljøet i forhold til fx Kyoto-aftalen, hvor Danmark er helt i front med kravene til vort lands reduktion af CO2, og du kan selv bidrage med bl.a. energibesparende renovationer af din bolig.

Læs mere om opnåede besparelser på energirenovering.

Tags: