Luftvarmepumpe – se, hvordan du kommer i gang med den nye teknologi!

Spar op til 60 % med en luft-til-luft varmepumpe!

Med en luft-til-luft varmepumpe får du en løsning, der både er driftsikker og som passer perfekt til bl.a. mindre huse og sommerhuse. Den kan også vælges som supplement til allerede eksisterende løsninger i din bolig.

Skifter du fx fra el til luft-til-luft varmepumpe, kan du mere end halvere din varmeregning, og samtidig får du en ekstra bonus i form af reduceret luftfugtighed, så du får et stabilt og behageligt indeklima året rundt.

Luft-til-luft varmepumper er for det meste meget støjsvage, og det er en fordel, da systemet er mest effektivt, hvis det er opstillet i det rum, du opholder dig mest i, som fx din stue.
En varmepumpe af denne type har typisk en levetid på 10-15 år, og ofte har den tjent sig selv hjem igen i løbet af 3-5 år.

Der er flere fordele ved at opvarme din bolig med en luft-til-luft varmepumpe:

Det er hurtigt at installere et luft-til-luft varmepumpesystem – det tager kun en halv til en hel dag.

En sådan varmepumpe er hurtigt tjent ind igen, allerede i løbet af 3-5 år – så du kommer i gang med at spare hurtigt.

En luft-til-luft varmepumpe sikrer dig et godt indeklima.


Varmepumpen er effektiv og stabil i udendørstemperaturer helt ned til -15 grader.

Du skal huske, at det er vigtigt at alliere sig med en fagmand, inden du går i gang med at skifte til luft-til-luft varmepumpe. Du har sikkert mange spørgsmål, og dem kan din fagmand hjælpe dig med at besvare.

Hvordan fungerer en luft-til-luft varmepumpe rent teknisk?
Se her i korte træk, hvordan en pumpe af denne kaliber fungerer:

  1. En luft-til-luft varmepumpe fungerer ved, at den henter sin energi fra luften udenfor.
  2. Luften opvarmer et kølemiddel i et lukket system, og temperaturen øges yderligere ved trykforøgelse gennem en kompressor.
  3. Kølemidlet (der er varmt) afgiver varmen indenfor. Varmeafgiveren er oftest placeret i det rum, hvor der er størst behov for opvarmning, som fx i din stue.
  4. Kølemidlet ryger retur til den del af pumpesystemet, der står udenfor, hvorefter trykket sænkes og processen starter forfra igen.

Hvad skal du vælge, når du er på udkig efter en luft-til-luft varmepumpe?

Når du skal vælge en luft-til-luft varmepumpe til det kolde, nordiske klima, er det alfa og omega, at du vælger et system af god kvalitet, som både sparer energi og har en høj opvarmningskapacitet.

Se her billeder af, hvordan en luft-til-luft varmepumpe typisk ser ud:

Luftvarmepumpe - varmepumpe med luft til luft

Er der fordele ved at installere en luft-til-luft varmepumpe frem for fx et træpillefyr?

Sammenligner du prisen for en installation af henholdsvis en luft-til-luft varmepumpe og et træpillefyr, finder du, at prisen er ca. den samme.
Til gengæld er det nemmere at holde et luft-til-luft- system kørende, da du ikke skal bruge tid på rensning og snavs, og du slipper for opbevaring og opfyldning af træpiller.

Vælger du et luft-til-luft-system, skal du dog huske at rengøre luftåbningerne regelmæssigt.

Tags: