Få et energitjek af din bolig og spar på regningen!

Et energitjek kan være fornuftigt at få udført på din bolig, hvis du er i tvivl om, hvad der kan gøres for at forbedre din isolering, så du kan spare energi.

Et energitjek kan udføres på flere forskellige måder og går bl.a. under betegnelser som fx inde/ude-termografering – og et sådant tjek vil kunne kortlægge, hvor det vil kunne betale sig at forbedre isoleringen af din bolig.

I det nedenstående har vi samlet en række tilbud fra forskellige udbydere af energitjek. Bemærk: Nogle udbydere af energitjek foretager kontrollen gratis, hvorefter de kommer med løsnings- eller finansieringstilbud, mens andre tager sig betalt for selve tjekket.

På energibolig.dk har vi fundet følgende tilbud:

En energikonsulent fra EBAS kan gennemgå dit hus i alle plan og udarbejde en såkaldt EnergiboligPLAN, som giver dig en liste over de vigtigste forbedringer, du kan foretage på dit hus i en prioriteret rækkefølge.

Pris for energitjek hos energibolig.dk: Priserne starter her ved DKK 2.950,-

Der er også andre udbydere af energitjek som fx Jydsk Tagteknik, der på deres hjemmeside (jydsktagteknik.dk) tilbyder gratis energitjek og vejledning til, hvordan du kan optimere din bolig og finansiere dette. Jydsk Tagteknik er efterhånden blevet store og tilbyder et rigtig godt produkt til private.

Andre udbydere kan tilbyde termografi- og tryktests, som koster penge, men giver godt indblik i, hvor du kan spare penge på energien.

En af dem er fx dansk-bygningstermografi.dk.
Termografi er en målemetode, hvor du kan se temperaturforskelle via et infrarødt kamera. Testen viser, hvor der er utætheder i huset og giver bud på, hvordan din bolig kan optimeres. Hos ovenstående firma koster en termografitest typisk som følger:

Termografering af op til 10 områder ude og inde (eltavler, hulmure osv.) inkl. rapport og beskrivelse: 1600 kr. (Bemærk, at dette kun er ét af mange forskellige tilbud hos firmaet).

Du kan hos ovenstående også bestille en anden form for test, nemlig en såkaldt tryktest, der afslører eventuelle utætheder i dit hus.
Er dit hus utæt, vil en tryktest kunne afsløre det, mens en efterfølgende termografering vil kunne afslutte, hvor varmespildet sker.
En tryktest hos dette firma koster fra 4200 kr.

Der er altså mulighed for både at få gratis energitjek med efterfølgende løsnings- og finansieringsforslag, samt energitjek, der koster penge. På internettet findes der også hos nogle tjenesteudbydere nogle hurtige beregnere, der giver et estimeret bud på, hvad du kan spare ved at lave forbedringer, der optimerer dit energiforbrug.

Tags: , , , , , ,