Hvorfor skal du have hulmursisolering?
Har dit hus har en uisoleret hulmur, kan det være en god idé at efterisolere. Hvis du har en gammel, ineffektiv hulmursisolering, kan du overveje at få en ny, men det kræver dog, at den gamle isolering suges ud først.

Din håndværker kan undersøge dine behov.
De fleste danske enfamiliehuse fra år 1900 og frem er konstrueret med ydermure opført som hulmure, og en hulmur består af en facademur og en bagmur med et hulrum imellem.

Frem til 1970 blev hulmure for det meste opført uden isolering imellem de to mure.
Hvis de originale tegninger af dit hus findes, kan du se, hvordan dine mure er isoleret.

Hvis du er i tvivl om, hvordan dine mure er isoleret, kan der bores et hul i en af fugerne i ydermuren på ca. 12-13 cm. for at nå ind til hulrummet mellem de to mure. Derefter skal der føres en pind ind i hullet, og hvis din hulmur ikke er isoleret, kan du få pinden mindst 15 cm. ind, inden du møder modstand.

Der er flere gode grunde til at isolere hulmure.
For det første får du et mindre varmetab og en billigere varmeregning. Du kan spare tusindvis af kroner om året ved at hulmursisolere dit hus.

Udover de økonomiske fordele får du varmere overflader i huset og mindre træk, som øger komforten og giver et bedre indeklima.

Det er sædvanligvis ikke noget problem at hulmursisolere, men du bør alligevel kontrollere ydermurens tilstand først, inden din håndværker går i gang med arbejdet.

Selve isoleringen foregår ved, at en sagkyndig udtager nogle få mursten i ydervæggen og blæser isoleringsmateriale ind i hulrummet i ydervæggen. Isoleringsmaterialet kan fx være polystyrenkugler eller mineraluldsgranulat.

Bagefter lukkes hullet med de samme sten, som blev fjernet fra muren.
Det efterlader som regel næsten ingen synlige spor, og det tager typisk 1 dag for to håndværkere at isolere et helt hus.

Du bør ikke selv give dig i kast med at hulmursisolere dit hus.
Få i stedet en håndværker til at udføre arbejdet, for fagfolk kender til arbejdet og har det rigtige værktøj.

Fordelene ved hulmursisolering er samlet set:
Mindre CO2-udledning
Forøgelse af husets værdi
Mindre varmetab
Varmere overflader i huset
Mindre træk
Bedre indeklima
Billigere varmeregning

Der er derfor masser af incitament til at hulmursisolere, og det kan ikke mindst mærkes på pengepungen, når du har fået hulmursisoleret.

Læs evt. mere hos Rockwool om hulmursisolering

Tags: ,