Solvarmeanlæg

Når snakken falder på solvarmeanlæg, er der flere ting, man skal sætte sig ind i, som fx hvilke dele, et solvarmeanlæg består af, og hvordan det fungerer i praksis.

Et solvarmeanlæg består typisk af et eller flere solvarmepaneler, en akkumuleringstank og en solvarmebeholder plus tilbehør.

En akkumuleringstank kan anvendes i kombination med den eksisterende varmekilde, fx solvarmeanlæg, brændefyr eller træpillefyr.

Når du tilslutter en akkumuleringstank, opnår du de optimale forudsætninger for at udnytte dit solvarmeanlægs overskudsvarme, der lagres, så der er adgang til varmt vand døgnet rundt.

Groft sagt er en akkumuleringstank en stor vandbeholder, der er tilsluttet solvarmeanlægget, og tanken opsamler den overskydende varme fra solfangerpanelet, hvis varmeproduktionen er større, end huset har brug for på tidspunktet.

Den opsamlede varme i akkumuleringstanken bruges efterfølgende, når der ikke produceres varme fra solfangerpanelerne.

Solvarmebeholderen er selve kernen i systemet, og solvarmebeholderen fungerer som en varmtvandsbeholder, der er udviklet til at udgøre en del af et komplet solvarmeanlæg.

En solvarmebeholder yder i kombination med solpaneler og styring et godt tilskud til det almindelige varmeforbrug.

Skal vi i Danmark hav gavn af solenergi året rundt, er det nødvendigt med frostvæske på solvarmekredsen.

Det betyder, at en solvarmebeholder skal være med to spiraler, en til solkredsen og en til kedelkredsen.
De fleste solvarmebeholdere er som standard udstyret med to spiraler, og det gør det nemt at tilslutte andre varmekilder, fx et brændefyr, træpillefyr eller jordvarme.

Der findes naturligvis en masse fedt tilbehør til solvarmeanlæg, og du kan her se et lille udpluk af det, der findes på markedet.

Solvarmestyring

Fittings – rumvarmepakker
Fitttings – tilslutningspakke

Solvarmestyringen kan håndtere solfangere på forskellige tagflader, så man kan få fuldt udbytte af solens stråler hele dagen.

Styringen kan bl.a. styre overskudvarmen til bl.a. gulvvarme i badeværelset.
Et solvarmestyringsmodul er typisk sat op med en masse forskellige programmer, der passer til enhver situation.

Modulet giver dig fuldt overblik over dit solvarmeanlæg og indeholder alle nødvendige komponenter til en driftsikker og problemfri styring af dit solvarmeanlæg.

Fittings – rumvarmepakker
En rumvarmepakke er sammensat af følgende komponenter:

1: En zoneventil, der er trevejs ¾ med klap-akuator.
2: Dykrør ½ tomme 200 mm.

Fittings – tilslutningspakke

En tilslutningspakke indeholder alle de små dele, der er nødvendige for at få dit system samlet på den rigtige måde.

Bl.a. indeholder pakken en masse forskellige muffer, udluftere og bøsninger, der er nødvendige for at få dit anlæg installeret korrekt.

Besøg Varmeguiden.dk og læs deres Guide til solvarme.

Tags: , , , ,